Wat is coaching met paarden?

Dit is een ervaringsgerichte manier om naar jezelf te kijken en te leren over jezelf.
Je leert over jouw eigen gedragspatronen, overtuigingen, gedachten, aannames en zelfs opgeslagen trauma’s. Je leert hier en nu volledig aanwezig te zijn met alles wat er is bij jezelf en je omgeving.
Er wordt gewerkt aan het in balans brengen van jouw rationele denken (hoofd), jouw emoties en jouw intuïtie (lichaam) zodat jij je volledig bewust wordt van wie je bent, wat jouw missie is, wat jouw talenten zijn en wat jouw blokkades zijn.

Het mooie is dat een ervaring een sensatie is die verder gaat dan je hoofd alleen, het is een gevoel dat uit je lichaam naar boven komt, denk maar aan ‘het smelten van je hart’ als je een puppy of een baby ziet.

Door in een veilige omgeving naar jouw lichaam te leren luisteren, je emoties te voelen, te onderzoeken en ermee te experimenteren creëer jij vaardigheden die je kunt toepassen in jouw dagelijks leven.

Waarom coaching met paarden?

 • Een paard leeft altijd in het hier en nu.
  Ze zijn niet bezig met de gebeurtenissen van gisteren of de zorgen van morgen. Hebben geen verborgen agenda. Paarden zijn meesters in het spiegelen wat er in het moment in jouw lichaam gebeurt.
 • Paarden leren ons het geheim van lichaamstaal en non-verbale communicatie.
  Ze reageren op (in)congruentie, d.w.z. dat jouw voelen, denken en doen in balans zijn. Zodra jij hier iets in veranderd, krijg jij meteen heldere feedback van het paard zonder oordeel.
 • Paarden stellen zich onvoorwaardelijk open.
  Het energieveld rond het hart van een paard is vele malen groter dan dat van een mens. Wanneer jij beslist je hiervoor open te stellen, kan je een sterke verbinding voelen. Verbinding met het paard, met jezelf en met de wereld. In die verbinding kunnen (onverwerkte) emoties sterk naar boven komen. Wanneer je leert dit te blijven voelen en tegelijkertijd te onderzoeken wat je juist voelt, kan je deze emoties veel beter een plaats geven. Dit kan voor veel mensen heel sterk helend aanvoelen.

Aanbod

 • individuele coaching sessies

Wil jij in een persoonlijke coaching werken rond een vraag waar jij mee zit?

Dit kan gaan over:
- Vertrouwen/Zelfvertrouwen
- Grenzen/relaties
- Gevoeligheid/intuïtie
- Duidelijkheid/richting
- Authenticiteit
- Emotioneel welzijn
- lichaamsbewustzijn
- Eigen leiderschap
- ....


Elke sessie duurt 1,5 uur 

 • Individueel traject naar authenticiteit

Wil jij in een persoonlijk traject van 6 sessies naar jouw authentiek ik?

Je leert over grenzen, verbinding, energie, emoties, jouw gedrag en overtuigingen,
wat jou helpt en wat jou blokkeert.

In dit traject zitten 6 sessies van 1,5 uur of  2 uur


De sessies gaan wekelijks of om de week door. 

 • Oerkracht, een bevrijdingstraject

Oerkracht verwijst naar de diepste, meest fundamentele bron van energie, vitaliteit en instinctieve kracht die in elk individu aanwezig is. Het is een concept dat vaak wordt geassocieerd met onze onbewerkte, natuurlijke capaciteiten en het potentieel dat we van nature bezitten. Deze kracht is nauw verbonden met onze overlevingsinstincten en heeft zijn wortels in de primitieve aspecten van de menselijke natuur.

 

Het Ontsluiten van Oerkracht

 

Het ontsluiten van je oerkracht kan op verschillende manieren een positieve invloed hebben op je leven. Hier zijn enkele voordelen:

 • Toegenomen Vitaliteit: Door je oerkracht aan te boren, kun je een hoger niveau van fysieke energie en levenskracht ervaren.
 • Verbeterd Zelfvertrouwen: Het bewust worden en gebruiken van deze innerlijke kracht kan leiden tot een sterker zelfbeeld en meer zelfvertrouwen.
 • Stressbestendigheid: Oerkracht kan je helpen beter om te gaan met stress door terug te vallen op je instinctieve vermogen om uitdagingen het hoofd te bieden.
 • Intuïtie: Door je oerkracht te ontsluiten, kun je meer in contact komen met je intuïtie, wat kan leiden tot betere besluitvorming.
 • Creativiteit: De vrije stroom van oerenergie kan creatieve blokkades doorbreken en leiden tot een toename in creativiteit en innovatie.
 • Fysieke Gezondheid: Het kan ook bijdragen aan een betere gezondheid door het verhogen van je lichaamsbewustzijn en het stimuleren van een gezondere levensstijl.

 

Uniek aanbod

 

 • Paardencoaching in groep
  Paarden spiegelen wat er écht is, op het moment dat je bij het paard bent. Tijdens deze halve dag krijg je van de paarden zeer directe feedback over jouw Zijn. Je maakt op een zachte manier verbinding met jouw oerkracht door de mooie en simpele Corepower Chi Kung oefeningen. Je merkt onmiddellijk het effect van deze oefeningen in de interactie met de paarden. 
 • Krav maga lessen
  Krav maga is een van de meest realistische en praktisch toepasbare gevechtskunsten. Je leert allereerst jezelf beter te verdedigen, ook op moeilijke en emotioneel onaangename situaties. Door de Krav Maga lessen zul je jouw oerkracht op een heel directe, leuke en ook intense manier leren aanboren en gepast uiten.
 • Zelfhypnose training
  Zelfhypnose is een makkelijke, zachte en effectieve manier om de remmingen die je onbewust hebt om voluit te leven los te laten. Bevrijd je levenslust en oerkracht door zelfhypnose.
 • Individuele paardencoaching
  Je krijgt een individuele paardencoach sessie. 
Paarden leven altijd in het moment en geven onmiddelijke feedback op jouw lichaamstaal, emoties, overtuigingen en energie. Ze doen dit zonder oordeel en onvoorwaardelijk. Door dit in het moment te voelen en jou hiervan bewust te worden, krijg je inzichten en biedt het jou de mogelijkheid om hier direct verandering in aan te brengen en veilig te experimenteren.
Paarden staan symbool voor kracht, vrijheid, leiderschap en verbinding.

 

Wat mag je verwachten?
 
 • Ontwikkelen van meer zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen
 • Leren hoe jij jezelf kan verdedigen en beschermen
 • Ontwikkelen van fysieke en mentale weerbaarheid
 • Leer jouw lichaamstaal beter inzetten in jouw communicatie
 • Leer jouw lichaam te vertrouwen en ermee samen te werken
 • Leer evenwicht en rust houden in heftige situaties
 
Waarom kiezen voor Oerkracht?

 

 • Ervaring: Baud en Petra hebben jarenlange ervaring en zijn ervaringsdeskundige in hun vakgebied. Zij bundelen hun krachten om jou de beste training te bieden.
 • Een unieke methode: De combinatie van Krav Maga, zelfhypnose, coaching met paarden en stress en burn-out preventie. 
 • Resultaatgericht: Deze training is ontworpen om concrete resultaten te behalen, of het nu gaat om zelfverdediging, persoonlijk leiderschap of stressbeheersing.

 

Dit traject is in samenwerking met Baud Vandenbemden. Voor meer info, data en inschrijving klik op onderstaande link:

 

Praktische zaken

- Je hebt geen ervaring met paarden nodig.

- Tijdens de coaching werken we naast het paard. Nooit erop.

- De sessies gaan gedeeltelijk binnen en gedeeltelijk buiten door.

- aangepaste kleding voor koude en regen is gewenst.

- stevige schoenen zijn nodig.

Afspraak maken?

Ik ben alvast blij om jou te leren kennen! 

Tijdens een gratis kennismakingsgesprek bekijken we of we een klik hebben.

Je mag mij contacteren via GSM 0479 72 33 74 of via mail: info@petravaneygen.be

Heb je een andere vraag? Stel ze gerust via het contactformulier.